Bajor tormaleves
|
Elkészítés:A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tûzrõl, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem fõzzük tovább. A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük. Hozzávalók:- 1 szál torma (friss)
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
OPEL VECTRAÁr: 649.000 Ft -
OPEL INSIGNIAÁr: 3.299.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 299.000 Ft -
OPEL ASTRA GÁr: 699.999 Ft -
AUDI A4Ár: 699.000 Ft -
PEUGEOT 308Ár: 3.399.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 599.000 Ft -
CITROEN C4Ár: 1.345.000 Ft -
OPEL COMBOÁr: 1.670.000 Ft -
MERCEDES-BENZ 200Ár: 599.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 699.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSATÁr: 3.399.999 Ft